FAQ professionals

Veelgestelde vragen

BOOST wil in de eerste plaats patiënten helpen
> die aan de volgende chronische ziekten lijden:
• chronische obstructieve longziekte (COPD)
• diabetes
• chronische nierinsufficiëntie type 2
• cardiovasculaire aandoeningen

> die in een van de onderstaande gemeentes wonen EN/OF behandeld worden:
• Sint-Gillis
• Sint-Joost-Ten-Node
• Stad Brussel (centrum/Brusselse Vijfhoek)

> en met een complexe leefsituatie en verhoogde kwetsbaarheid
Elke patiënt moet de hulp en zorg kunnen vinden die hij of zij nodig heeft. Neem eerst contact op met de huisarts van de patiënt. Als hij of zij er geen heeft, neem dan contact op met Brusano om een andere aanpak te overwegen.
Als u mensen met een chronische ziekte opvolgt, kan u meewerken aan BOOST: we bepalen samen wat voor u de beste manier is. Als u een partner wordt, kunt u deelnemen aan de reflecties en de ontwikkeling van geïntegreerde zorg in Brussel. Het is vooral een morele verbintenis (link naar infra) en houdt geen enkele financiële verplichting in.
Neem contact met ons op om kennis te maken.
Inclusie in het BOOST-project is eenvoudig en gaat snel. Het volstaat dat de patiënt eerst mondeling toestemt, die toestemming ingevoerd wordt in MyCareNet en vervolgens de wetenschappelijke toestemming wordt geactiveerd. Gaat het om uw eerste inclusie? Neem contact met ons op, wij zullen u bij het proces begeleiden.
Merk op: een patiënt kan zelfs opgenomen worden als hij niet in orde is met het ziekenfonds. Neem voor die gevallen contact met ons op.
Als instelling of structuur (rechtspersoon) betekent partner van BOOST zijn dat:
• u ambassadeur wordt van BOOST en van de filosofie van geïntegreerde zorg om het project bekendheid te geven buiten het consortium, maar ook erbinnen;
• u zich ertoe verbindt om een geïntegreerde aanpak voor de begeleiding van mensen met chronische ziekten uit te testen;
• u deelneemt aan de plenaire vergaderingen (3 keer per jaar) en aan de strategische besluitvorming, meer bepaald door de activiteiten van het project te volgen;
• u betrokken bent bij de uitvoering van het locoregionale actieplan (min. 1 van de 25 acties van het plan).

Ook individueel kunt u deelnemen aan het project, bijvoorbeeld:
• door de tools en systemen te gebruiken die ontwikkeld werden om de begeleiding van mensen met een chronische ziekte te verbeteren en ons feedback te geven over het gebruik ervan;
• door patiënten op te nemen in het systeem, via de MyCareNet-interface; dankzij deze administratieve stap, gebaseerd op de geïnformeerde toestemming van de persoon, kunnen we gepseudonimiseerde zorggegevens analyseren en zo onze acties oriënteren;
• door aan bepaalde werkgroepen of reflectiegroepen deel te nemen, zodat het consortium van uw praktijkervaring kan leren…
Natuurlijk, de door BOOST ontwikkelde voorzieningen en tools worden gratis ter beschikking gesteld van alle zorgverleners en sociale hulpverleners. Neem een kijkje op onze site om er meer over te weten. Heeft u niet gevonden wat u zoekt? Neem contact met ons op.
Raadpleeg eerst en vooral hier de details van deze functie. Kunt u zich vinden in de beschrijving? Neem dan onmiddellijk contact op met Mirjam Amar.
Uitstekend idee! We kunnen samen bespreken welk moment het meest geschikt is in het kader van BOOST om er uw project voor te stellen.
Neem contact op met Brusano of Gaétane Thirion
Een gebrek aan tijd hoeft geen rem te vormen voor uw betrokkenheid en het delen van uw ideeën en standpunten. De voorwaarden voor deelname zijn verschillend en worden zoveel mogelijk aangepast aan ieders beschikbaarheden.
Neem contact met ons op en we proberen een creatieve oplossing te bedenken.
Als proefproject heeft BOOST een actiezone bepaald (Stad Brussel/Brusselse Vijfhoek, Sint-Gillis en Sint-Joost-Ten-Node) waarin de patiënt woont of zich laat verzorgen. Als u actief bent in Brussel, is het zeer waarschijnlijk dat u mensen begeleidt die aan die voorwaarden voldoen.
Aangezien mobiliteit een typisch kenmerk van Brussel is, zijn bovendien een groeiend aantal acties uitgedacht en/of ontwikkeld op gewestelijk niveau. Neem contact met ons op om erover te praten.

Hebt u het antwoord op uw vraag niet gevonden?